Kelas akaun bisnes secara online


Teks: Hazwani Abd Hamid

Bismillah.. Assalammualaikum

Sebelum ini ramai yang inbox saya tentang banyak perkara terutama bisnes


Salah satunya, yang paling kerap adalah, bila Coach nak open kelas akaun online


Disebabkan masa PKP, ini jadual saya pun banyak terluang dan saya dapat fokus untuk hasilkan silibus yang sesuai dengan kaedah belajar secara onlilne, maka terhasillah kelas online tersebut


Bukan senang tau


Kena plan dulu, buat research, barulah exceute
Tak boleh main taram sahaja, tanggungjawab saya besar


Nak beri pemahaman tentang akaun bisnes kepada mereka yang langsung tiada ilmu bisnes PLUS tanpa bersua muka


Serius mencabar 😅


Kenapa saya nak bisnes owner tahu hal ehwal kewangan?


Banyak sebab, sampai kadang-kadang saya tak sampai hati nak cerita


Sebab libatkan banyak pihak


Saya tidak suka cerita perkara aib.


Selalu saya minta peserta dalam kelas untuk lihat kepada apa baiknya bila kita ada rekod duit keluar masuk dan rekod untung dan rugi bulanan


Bukan semata-mata takut pada LHDN


Tapi kita rekod supaya kita sedar bisnes kita ni perlukan bantuan


Supaya kita boleh plan, selepas 3 tahun, selepas 5 tahun, kita di mana. Sebab usia kita tidak selamanya muda


Kita mungkin boleh pulun kerja sekarang tapi selepas 10 tahun adakah kita mampu untuk kerja keras seperti hari ini


Dengan rekod akaun, anda mudah nak submit cukai, bila cukai settle. Keluarga terjamin, harta pun selamat


Kenapa keluarga terjamin?


Dengan borang cukai lah, korang nak submit loan beli rumah yang selesa dan kereta yang mampu kesana kemari


Dengan borang cukai, bisnes Enterprise boleh jadi Sdn Bhd. Bisnes Sdn Bhd boleh jadi Berhad


Semuanya tidak mustahil


Kita kena bangkit.


Urus bisnes kecil kita dengan baik


Sebab peluang hari ini, tidak akan datang lagi


Bagi yang nak belajar, boleh dapatkan di sini sementara kuota masih ada - https://amanimanagement.onpay.my/order/form/easeonline/111


Ini adalah antara respon daripada alumni kelas saya sebelum ini






Post a comment

0 Comments