6 JABATAN BISNES

TEKS: HAZWANI ABD HAMID

PRODUK LAKU ≠ PANDAI BISNES

Produk laku tak semestinya bisnes korang pun letup. Pandai masak, pandai melukis tak bermakna kita pun pandai nak urus syarikat

Skill yang boleh dijual perlu sama upgrade kepandaiannya dengan skill mengurus

Kalau bawa masuk partner yang pandai mengurus, biar dia buat kerja dia. Korang buat kerja yang korang pandai iaitu operation, jangan kacau dia!

Kalau nak buat sendiri?

Gi ambil ilmu, jangan ingat once produk kita laku, kita dah power semua benda.

Itu sesat namanya.

Sebab ada 6 jabatan dalam syarikat kita kena mahir bukan 1 jer

Semua ni kena balance, baru bisnes tak sendu lepas viral

✔️ Jabatan Pengurusan
✔️ Jabatan Operasi
✔️ Jabatan Pentadbiran
✔️ Jabatan Perakaunan
✔️ Jabatan Sumber Manusia
✔️ Jabatan Pemasaran & Jualan

Faham ke bebelan yang tak berapa nak struktur ni? 😅

Image may contain: one or more people, people sitting and outdoor

Post a comment

0 Comments